ورود | ثبت نام

رای ثبت نام در این دوره بر روی این لینک کلیک کنید

پیشگفتار (1)
پیشگفتار (2)
پیشگفتار (3)
بیان و نگارش (1)
از كار انداختن ضامن بیان و نگارش(2)
از كار انداختن ضامن تعاریف و اصطلاحات
کاربردهای گُزارش
اهمیت و جایگاه گزارش نویسی(1)
اهمیت و جایگاه گزارش نویسی(2)
اهمیت و جایگاه گزارش در سازمان(1)
اهمیّت و جایگاه گزارش در سازمان(2)
پیش نیازهای یک گزارش خوب
از كار انداختن ضامن انواع گزارش از دیدگاه کاربردی
تقسیم گزارش از نظر موضوع
انواع گزارش از لحاظ محتوا
ویژگی های عمومی گزارش
از كار انداختن ضامن انواع گزارش از نظر نوع و شکل کلی
اهداف گزارش
ارکان و اجزای گزارش
از كار انداختن ضامن مراحل آماده سازی گزارش
از كار انداختن ضامن کاربرد ابزارهای تصویری در گزارش
از كار انداختن ضامن نرم افزارهای مناسب برای انواع گزارش ها
روانی و سادگی متن (1)
روانی و سادگی متن (2)
روانی و سادگی متن (3)
چند جمله درباره گزارش و گزارشگر
ویژگی های یک نوشته خوب
قواعد آیین نگارش و دستور زبان
باز سازی و ویرایش نهایی

Untitled Document

اهمیت و جایگاه گزارش نویسی را به اختصار شرح دهید .


  1. 1. اگر اهل مُطالعه و به ویژه اهل تحقیق و پژوهش در تاریخ و ادبیات باشید، بارها نسبت به شخصیت­های اساطیری و افسانه­ای كشور خود و یا دیگر كشورهای دنیا قضاوت و داوری كرده‌اید. این «داوری­ها» چیزی نیست جُز «برداشت ما» از لابه‌لای «گزارش‌هایی كه پژوهشگران و تاریخ‌نویسان تهیه كرده و برای ما به امانت گذاشته‌اند». زمانی که آنها این گزارش­ها را می­نوشتند شاید نمی­دانستند که در آینده چه تعداد خواننده خواهند داشت اما هر یک از آنها که گزارش خود را به حقیقت نزدیک­تر ساختند به همان اندازه بر ارزش گزارش و تعداد خواننده­های خود افزودند. تا جایی که شادروان دکتر عبدالحسین زرّین­کوب در کتاب «دیداری با اهلِ قلم» به ابوالفضل بیهقی نویسنده­ی کتاب ارزشمند «تاریخ بیهقی»، لقبِ «گزارشگر حقیقت» داده است. «به یاد داشته باشیم که گزارش عملكرد امروز برای آیند‌گان، فرهنگ و تاریخ است و چه نیكوست مایه­ی افتخار باشد».
  2. از زمانی كه «خط» پدید آمد، زندگی اجتماعی شكل بهتری به خود گرفت و پیشبُرد اهداف اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی نیازمند پژوهش و بررسی بیشتری گردید. نیاز به پیگیری مسائلی از این دست، اهمیت گزارش وگزارش­نویسی را آشکار نمود و پیوندهای نوشتاری را کم کم جایگزین گفتار گردانید؛ تا هم مردم از كارهای انجام­شده آگاه شوند و هم این «نوشتار»، مبنایی باشد برای اینكه آیندگان با آگاهی بیشتر و بهتر بتوانند كارهای خود را ادامه دهند.
  3. پیشینه­ی «گزارش و گزارش­نویسی» شاید به تشكیل اولین هسته‌های اجتماعی انسان­ها (خانواده) برگردد، چون انسان­های نخستین نیز برای انجام امور روزمرّه­ی خود ناگزیر بودند به روش گفتاری، نیازها و خواسته­های فردی و گروهی خود را به گوش دیگران برسانند و از آنان یاری بجویند.
  4. در یک نگاه، «نوشته­ی هر كس، بازتاب اندیشه‌ها و تمایلات درونی و برونی اوست و پرتوی از شخصیت او». گزارش مانند یك بیانیه­ی رسمی است كه از نتایج یك پژوهش یا بررسی به دست می­آید و برای آماده­سازی آن، اطلاعات ویژه و معینی مورد نیاز است كه فرد یا گروهی آن را «درخواست» كرده­اند و فرد یا گروهی آن را «آماده» می­سازند.